Hogyan mérjük az influencerek teljesítményét megfelelően.

Napjainkban sok cég használ influencereket, annak érdekében, hogy népszerűsítsék a terméküket vagy a vállalkozásukat.
A nagy kérdés itt, hogy jól csinálják-e ezt, és még fontosabb kérdés, hogy ha alkalmaznak influencert, akkor megfelelően alkalmazzák-e?
Általában, ha egy cég kampányt indít egy influencerrel, akkor szoktak neki adni egy terméket, és elmondják, hogy mit szeretnének. Ezen a ponton az influencer kérni szokott egy bizonyos díjat. Miután a díjazásban megállapodnak, az influencerek elkészítik a tartalmat és posztolják.
Itt kezdődik a lényeg.
  • Honnan tudod, hogy a terméked a megfelelő megjelenítést kapta? Ha felteszed ezt a kérdést az influencernek, akkor válaszként a postokra érkezett like-ok számát vagy az elérés mértékét fogod kapni. Ez a válasz valójában rossz válasz. A like-ok a képen elsősorban az influencernek szólnak nem a terméknek, amit kitettek.
  • Hogyan tudod mérni a websiteodon azokat a vásárlásokat, amelyek influencereken keresztül érkeztek? A legtöbb cég azt fogja válaszolni, hogy kupon kódok alapján. Ez szintén nem igaz. A kupon kódok általában ledületet „vesznek” a vállalkozásodnak. Nem tudod, hogy a célcsoportod hány százalékának van elegendő pénze arra, hogy egy adott időpontban megvásárolja a termékedet.
  • Néhányan azt válaszolhatják, hogy Google-on keresztül. Ezzel kapcsolatban az a kérdés merül fel, hogy honnan tudod, hogy a megfelelő influencert a megfelelő időben alkalmazod-e? Hiszen ott csak a teljesítményt látod.
Összegzésként
  • A Like-ok nem egyenlők a webshopos vásárlásokkal
  • Kupon kódokkal mérni nem hatékony
  • Google-lal mérni nem elég
A következő részben arról fogunk írni, hogy hogyan is kellene ezeket jól csinálni.