Öt súlyos hiba, ami miatt nem működik az influenszer kampányod!

Kétségtelen, hogy egy valamirevaló marketing kampányban rendkívül eredményes tud lenni, ha influenszert vetünk be. De sajnos sokszor láttuk már, ahogy dugába dől egy sikeresnek induló influenszer kampány. Ezért most utánajártunk, hogy mi az az 5 végzetes hiba, ami miatt nem működhet egy influenszer hadjárat. Vegyük is őket sorra!
1. Tervrajz nélkül a ház is összedőlne.
Ha nem tervezed meg részletesen, hogy a kommunikációs projektben pontosan mikor, hogyan, milyen termék vagy szolgáltatás népszerűsítése miatt, milyen célcsoport elérése és megszólítása érdekében dolgozol együtt influenszerrel, akkor könnyen lehet, hogy nem talál célba az influenszer kampány.
2. Ne tegyél fel mindent egy lapra!
Nem jó, ha az adott influenszer csak egyetlen kommunikációs csatornán van jelen, mert így nem csupán a saját követőinek számát és összetettségét korlátozza, de bizony a te kampányod is csak egy egészen szűk réteget lesz majd képes megszólítani. Érdemes tehát minden csatornán ott lenni, hogy a „csapból is a te kampányod folyjon”.
3. Nem minden celeb influenszer!
Ne tévesszen meg a hírnév vagy a felhajtás, hiszen attól, hogy valaki celeb és sokan ismerik, nem biztos, hogy sikeres influenszer is egyben. Persze az ismertség rendkívül fontos lehet a kampány során, de először mérlegelned kell, hogy az adott celebritás tényleg befolyással, hatással van-e követőire, vagyis valódi influenszer-e?
4. Nem elég a sok követő.
Nemcsak azt kell figyelni egy influenszer kiválasztásánál, hogy mennyi követője van, mert a számok önmagukban még nem mondanak semmit. Annak is érdemes alaposan utánajárni, hogy az adott véleményvezér mennyire aktív és hogy követői táborában is képes-e nagyobb aktivitást kiváltani, mert csak így tudja a te célcsoportodat is hozzád irányítani.
5. Mérni, mérni és mérni!
A legtöbb influenszer kampány bukása után sem tudják, hogy mégis mi volt a baj? Mérési eredmények hiányában nyomon sem lehet követni, hogy mégis mennyi „haszna”, eredménye volt annak, hogy egy influenszerrel dolgoztál együtt.
A befluence pontosan ebben tud a segítségedre lenni, így nem kell többet „influenszer zsákbamacskát” venned. Hiszen az általunk kifejlesztett, egyedi mérőkódos link segítségével pontos és használható adatokat kapsz majd arról, mennyire sikeres és milyen hatása van az influenszer kampányodnak!